Piecu graudu veltnīši ar kūpinātu sieru

graudaugu veltnisiBrīvdienās izmēģināju žurnālā Ieva pirms kāda laika minētu recepti par t.s. latviešu suši, ko gatavo no piecgraudu pārslām. Patiesībā iznāca interesanti un mājiniekiem garšoja, it sevišķi vecākās paaudzes pārstāvjiem, kuriem nu jau iecienītie suši neiet pie sirds. Un tas ir arī viens no veidiem, kā dažādot savu ikdienas ēdienkarti, turklāt ar minimāliem finansiāliem ieguldījumiem!

Recepte šādu rulīšu pagatavošanai:
• 5 graudu „Herkuless” pārslas – apmēram 120 grami
• Ūdens – 300 ml
• Kūpināts siers – 60 grami
• Pusīte krāsainās paprikas
• Majonēze – 1,5 ēdk.
• Dažas salātu lapas
• Sāls pēc garšas
Gatavošana: Vispirms sagatavo putru no „Herkuless” graudaugu pārslām, tad iegūto masu atdzesē. Smalki sagriež rullīša pildījumam paredzētās sastāvdaļas un sajauc ar majonēzi. Uz suši bambusa paklājiņiem uzliek salātu lapas, virsū klāj atdzesētu putru un pildījumu. Cieši sarullē un liek ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež, pasniedz ar kefīru.

Birkas: , , ,

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: